Danskriebels Pey-Echt wordt weer opgestart vanaf woensdag 10 juni!

De les Danskriebels komt terug in Echt!!

Nu nog eerst een aantal weken buiten vóór het zwembad In de Bandert in Echt, maar daarna weer als vanouds in de gymzaal in Pey (Hubertusstraat 1).

Danskriebels in Pey-Echt wordt vanaf 10 juni gegeven op woensdagmiddag van 14.15-15.00 uur.

Spelenderwijs leren de kleuters bewegen op muziek, waarbij ze ritmegevoel ontwikkelen en al bepaalde danstechnieken leren.

Of ze nou als een ballon door de zaal vliegen, sluipen als een leeuw of dansen op het sprookjesbal met bekende sprookjesfiguren, alles is even leuk!

In een tijd waarin kinderen vaak te weinig bewegen, is het van groot belang om juist al op jonge leeftijd te starten. Dans is een toegankelijke en laagdrempelige manier om te bewegen, juist omdat er wordt gewerkt met het inlevingsvermogen van kinderen en steeds wisselende thema’s. Ze leren hun lichaam kennen en gebruiken, ontwikkelen muzikaliteit en creativiteit. En ook is dansen goed voor het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van kinderen.

Net als de oudere dansers, werken ook de kleuters toe naar de jaarlijkse voorstellingen. De afgelopen jaren heeft Dance Center Vision telkens in het najaar én in de zomer een voorstelling georganiseerd. Elke keer een groot succes! Kinderen leren zo een hele dans te onthouden en ze doen podiumervaring op. Maar vooral is het natuurlijk heel erg leuk! En voor de ouders, opa’s en oma’s die in het publiek zitten is het natuurlijk vol trots genieten.

Wil je jouw dochter of zoon opgeven voor de les Danskriebels? Meld je kind dan aan via www.dancecentervision.nl voor drie gratis proeflessen of stuur een appje naar Vera (06-18639357). De eerste les zal zijn op woensdag 10 juni, mits er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 5). Dus breng gerust anderen op de hoogte. Hoe meer kids, hoe leuker!! 😉

DCVNIC1lq016-

**UPDATE** Helemaal “coronaproof” buiten dansen en sporten

Hoi allemaal,

We gaan alweer de derde week in dat we buiten dansen en sporten! Het is heerlijk om weer met jullie aan de slag te mogen, maar uiteraard heeft ‘buiten’ niet onze voorkeur. We hopen dan ook heel erg dat we binnen afzienbare tijd weer binnen aan de slag mogen!

Alle lessen worden gegeven op de normale tijdstippen, dus het lesrooster 2019-2020 klopt nog steeds. Alleen de leslocaties zijn gewijzigd.

Check hieronder voor een overzicht van de huidige* locaties:

maandag 15.15-17.15 uur > grasveld Doormanweg Heel (naast BS De Sleye)
maandag 18.30-20.30 uur > sportveld Connect College Echt

dinsdag 17.30-21.30 uur > grasveld Doormanweg Heel (naast BS De Sleye)

woensdag 10.00-11.00 uur > grasveld Doormanweg Heel (naast BS De Sleye)
woensdag 15.00-17.00 uur > parkeerplaats véér zwembad de Bandert Echt
woensdag 18.00-21.00 uur > sportveld Connect College Echt

vrijdag 15.45-16.30 uur > voetbalveld Wessem (naast gymzaal De Tump)
vrijdag 17.15-21.45 uur > grasveld Ittervoort (naast gymzaal Begoniastraat)

zaterdag 9.00-12.00 uur > voetbalveld Wessem (naast gymzaal De Tump)

* Dit zijn de locaties waar onze lessen gegeven worden, tot het moment dat de overheid een versoepeling van de maatregelen afkondigt en we weer in onze gymzalen kunnen starten. Wanneer dit gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar we communiceren dit tijdig met onze leden.

**UPDATE** Week 2: dicht vanwege corona

Beste dansers, ouders/verzorgers,

Vanwege alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus, is Dance Center Vision voor de tweede achtereenvolgende week gesloten. Alle leslocaties zijn gesloten en de lessen kunnen derhalve niet plaatsvinden. Dit vinden wij als team heel onwerkelijk en helemaal niet leuk. Maar er is niks aan te doen, we moeten wachten totdat wij als dansschool groen licht krijgen om weer op te starten.

Maar wat we wél kunnen doen en waar we nu volop mee bezig zijn, is het aanbieden van online content aan al onze leden. Vorige week zijn we gestart met het inrichten van ons Dance Center Vision YouTube-kanaal en hebben we heel veel video’s geplaatst. Met deze video’s richten we ons op onze doelgroep: kleuters, kinderen, tieners, volwassenen en natuurlijk alle selectiegroepen. We zijn gestart met dansvideo’s, instructies en oefeningen, maar hebben dit afgelopen week uitgebreid met Kinderyoga en Total Body Workout.

Inmiddels zijn er bijna 30 video’s te vinden, waarmee onze leden gretig aan de slag zijn gegaan. We ontvingen al volop video’s, foto’s en tags van dansende en sportende leerlingen. Geweldig om te zien! Het doet ons heel erg goed om te zien dat we in deze rare tijden, tóch een bijdrage kunnen leveren aan ieders sportieve gezondheid en dat dit zo wordt gewaardeerd. Daarom zullen we ook de komende weken video’s blijven maken en posten! Op die manier hopen we voldoende binding te kunnen houden met onze leden, en kunnen we hopelijk over niet al te lange tijd weer in real-life met iedereen aan de slag in de les.

De video’s die op ons YouTube-kanaal gepost worden, staan ‘verborgen’, waarmee ze exclusief voor onze leden zijn. Het is dan ook niet toegestaan om zonder toestemming van Dance Center Vision de links en daarmee ook de video’s te verspreiden. Krijg je de video’s niet, maar wil je ze wel graag ontvangen? Neem dan contact op met Vera via e-mail (dancecentervision@hotmail.com) of whatsapp (06-18639357).

Tot zover deze update. Blijf allemaal gezond en zorg goed voor elkaar. En duim héél hard mee dat we elkaar binnenkort weer in de les mogen zien!

CORONAVIRUS – COVID-19

Beste dansers, ouders/verzorgers,

Zoals jullie weten is COVID-19 de afgelopen weken een groot maatschappelijk probleem geworden. Als dansschool houden wij alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten. Ook de richtlijnen van het RIVM en de overheid volgen we op de voet.

Wij hebben besloten om op dit moment alle dans- en sportlessen van Dance Center Vision door te laten gaan. Er is altijd een risico, maar nog geen reden om alles uit te laten vallen. Uiteraard houden we alle adviezen van het RIVM goed in de gaten.

Wanneer iemand zich niet lekker voelt, ziek of verkouden, verzoeken wij diegene om niet naar de les te komen. Dit om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

We proberen in de lessen zoveel mogelijk de adviezen van het RIVM te handhaven:
– elkaar geen hand geven
– lichamelijk contact zoveel mogelijk vermijden
– in de elleboog te hoesten/niezen
– de handen regelmatig te wassen (voor en na de les)

De selectiegroepen hebben zondag 29 maart een danswedstrijd in Veldhoven. Vooralsnog gaat deze wedstrijd gewoon door, we hebben nog geen annulering ontvangen. Uiteraard informeren we de betreffende groepen tijdig mocht hierin iets wijzigen.

Mochten er wijzigingen plaatsvinden, dan communiceren we dit via de Whatsapp-groepen, social media en onze website.

Bedankt voor jullie begrip.
Namens Dance Center Vision, Vera Deckers