Selectiegroepen

De naam zegt het al: de dansers in de selectiegroepen worden geselecteerd vanwege hun talent. Zij zijn bij hun docent opgevallen in de les, vanwege hun techniek, werkethiek, of lenigheid. Wanneer alles op zijn plek valt, kan een docent de beslissing nemen om een leerling uit te nodigen voor de jeugdselectie. In deze jongste selectiegroep wordt een stevige technische basis gelegd en wordt ook voor het eerst deelgenomen aan wedstrijden. Vanuit de jeugdselectie stromen de dansers door naar de B-selectie, de A-selectie en eventueel naar True Vision.

Selectiedansers zijn harde werkers, ze trainen meerdere keren per week. Soms wordt er ook van hen verwacht dat ze thuis oefenen, bijvoorbeeld om leniger te worden. De focus ligt bij de selectiegroepen ook altijd op ‘eenheid’. De dansers staan er als groep en niet als individuen. Dat harde werken wordt beloond, want de laatste jaren heeft Dance Center Vision grote successen behaald bij landelijke wedstrijden. In de prijzengallerij op deze website zijn alle gewonnen prijzen van de afgelopen tijd te bezichtigen.

Dat een deel van de selectiedansers al op jonge leeftijd wordt geselecteerd, wil overigens niet zeggen dat je als oudere danser niet meer in een selectiegroep kunt komen. De docenten blijven opletten en kunnen je dus, ook als je al een jaar of vijftien bent, toch uitnodigen voor een selectiegroep!

Locatie: Heel, Echt, Wessem en Ittervoort 

Selecties

Reactiemogelijkheid is gesloten