Dance Center Vision valt in de prijzen bij Shell We Dance!

True VisionZondag 8 april vertrokken zestig dansers Dance Center Vision naar Shell We Dance Event in Vught. Een landelijke danswedstrijd waar jong en oud in verschillende categorieën de strijd met elkaar aan gaan. Deze dag staan er voor de dansers zes choreografieën op de planning, onder leiding van Vera en Dyonne.
De dag start met haar en make-up en mentaal voorbereiden. De zenuwen zijn bij alle dansers aanwezig. Het is altijd spannend namelijk, zo’n wedstrijd waarbij je geen idee hebt wie je concurrenten zijn of waar de jury op zal letten.

Als eerste is Vision Selectie B aan de beurt, met een strakke choreo. De meiden vinden het spannend en vanuit de coulissen zijn de zenuwen goed te zien. Maar wat hebben ze een geweldige performance neergezet.1e prijs voor Vision Selectie B
Daarna is True Vision aan de beurt. Een groep van zes meiden die ongelofelijk op elkaar zijn ingespeeld. Met hun lifts en ingewikkelde trucs staat de choreografie als een huis! Vervolgens een snelle kostuumwissel en de volgende choreo is aan de beurt: Vision Selectie A met een dans met banden. Een grote groep, maar ze weten het kleine podium in Theater de Speeldoos goed te benutten.

Show 1 zit erop en met elkaar wordt er in spanning gewacht op de resultaten. En die zijn boven verwachting! Vol ongeloof, maar des te leuker, voor alle drie de groepen een prijs:
1e prijs Vision B Selectie in Categorie 2 jazz/modernNa afloop van show 1
2e prijs True Vision in Categorie 4 jazz/modern
3e prijs Vision Selectie A in Categorie 4 jazz/modern

Show 1 zit erop, maar nog een tweede show te gaan. De dansers maken zich opnieuw klaar en ook de jongste meisjes van Vision Jeugdselectie komen binnen.Deze jongste groep is als eerste aan de beurt. Ook hier veel zenuwen en voor een aantal is het zelfs hun eerste wedstrijd. De 16 jonge, getalenteerde meiden hebben geknald met hun choreografie!
Als laatste zijn de twee C Selecties aan de beurt, uit Heel en uit Echt. Vera en Dyonne staan te genieten in de coulissen van de choreografieën, wat wordt er met passie gedanst!

De resultaten zijn ook nu boven verwachting:Na afloop van show 2
2e prijs Vision Jeugdselectie Categorie 1 jazz/modern
3e prijs Vision Selectie C Echt Categorie 3 jazz/modern

Wat een dag en wat een resultaat! Twee keer 3e, twee keer 2e en één keer zelfs als eerste mogen eindigen. De dansers en docenten keren moe, maar zeer voldaan terug naar huis. En zo heeft deze dansschool uit het “verre Zuiden” ook bij de organisatie diepe indruk gemaakt!

 

Reactiemogelijkheid is gesloten