Dance Stars – Dutch Open Amersfoort

Gisteren was het zover. Met vier groepen vertrokken we ’s ochtends vol energie naar de wedstrijd Dance Stars in Amersfoort. Deze Nederlandse Kampioenschappen stonden in het teken van de stijlen jazz, modern, show en klassiek. De hele dag was volgepland met solo’s, duetten en groepschoreo’s, die beoordeeld werden door drie bekende dansers: Manuella Verzwyvel (finalist van So You Think You Can Dance), Nicky van Cleef en Michael Sastrowitomo (danser bij Conny Janssen Danst).

Selectie BVanuit Dance Center Vision deden de C- en B-selectie mee én beide A-selecties, allemaal met hun eigen choreografie. De B-selectie was ingedeeld in het ochtendprogramma en moest dus als vroeg aanwezig zijn. Aangemoedigd door ouders en familie gingen ze ervoor. En wat hebben ze het goed gedaan. Hun choreografie was mysterieus, aards en ‘anders’ en dat wist de jury erg te waarderen.

“Het was een hele mooie performance, grounded, earthy. Het klopte, alles kwam goed tot zijn recht. Puur, goed uitgevoerd, goede variatie in de formatie, rolverdeling en choreografie. Ik ben eigenlijk een beetje flabbergasted. Heel goed, jullie mogen trots zijn op jezelf.”  En dat zijn we zeker! Wauw, wat een mooi jury-commentaar!! Uiteindelijk leverde dit optreden een welverdiende 5e plaats op!

Selectie AVervolgens was de A-selectie aan de beurt met hun “zeer leuke variatie van modern en hiphop”. De jury was erg onder de indruk van de urban-muziekkeuze en vond het mooi uitgevoerd. Om met jurylid Manuella te spreken: “Mooi contrast! Lijnen on the spot. Choreo on the spot. Presentatie on the spot.” Ook deze choreo leverde een 5e plek op. Heel trots dus!

Selectie CVoor het eerst stonden de meiden van de C-selectie in een wedstrijd. Wat vonden ze het spannend, stiekem waren ze best zenuwachtig. En ze stonden ook nog in een hele zware categorie. Helaas hebben ze geen prijs in de wacht mogen slepen, maar ze hebben het toch heel goed gedaan!

En de dag werd afgesloten door een choreografie van de A-selectie. De jury was meteen onder de indruk van het bijzondere intro: “choreografisch heel sterk”. De groep heeft ontzettend geknald, maar helaas was dit niet voldoende voor een podiumplek. Maar al met al mogen Dance Center Vision en alle dansers heel erg trots zijn op deze prestatie!Selectie A

 

Reactiemogelijkheid is gesloten